Deze website gebruikt cookies, om te onthouden wie je bent terwijl je aangemeld bent. Door aan te melden op deze website bevestigt u de cookies te aanvaarden. Verder worden anonieme gegevens gebruikt om statistieken over deze site te verzamelen.

Nieuw seizoen, maar met wie?

Seizoen 2024-2025

Artikels

  1. Matig Anderlecht pakt drie punten.

    door

  2. Seizoen 24/25 is op gang getrapt!

    door

  3. Nieuw seizoen, maar met wie?

    door

Nieuw seizoen, maar met wie?

Door: op

Komend weekend staat het nieuwe seizoen al voor de deur in onze Jupiler Pro League.

Niet geheel verrassend, zal dit gebeuren met een team dat, op zen zachtst gezegd, niet volledig is. Meer zelfs, is het wel een volledig team te noemen?

Als we vooraan kijken, zitten we met hetzelfde spitsenduo Dolberg en Vazquez. Versterking denk ik niet dat we hier nog mogen verwachten. Ure heeft ook net een contract getekend en zal mogelijk af en toe eens een kans krijgen.

Schuiven we dan een rijtje op en bekijken we de flanken, dan wordt het drummen om op het wedstrijdblad te komen!
Neen, grapje. Hier zitten we momenteel met een fitte Dreyer, nuja die is pas beginnen trainen, en Angulo. Hazard en Amuzu zijn buiten strijd, de ene al wat langer dan de andere. Het lijkt me dat versterking een absolute must is. Hebben we daar andere oplossingen? Welja, Verschaeren of Stroeykens zijn al eens op de flank begonnen, maar het zijn toch niet die spelers met de nodige versnelling en actie. Ze zullen eerder naar binnen komen dan het spel breed houden.

Weer wat naar achteren zitten we op onze centrale as op het middenveld. Hier lijkt Stroeykens te starten toch als een '10' eerder, met daarachter Rits en... Ashimeru. Jaja, Ashimeru is terug onder de levenden. Voor hoelang moeten we nog maar afwachten uiteraard, met zijn blessuregevoeligheid.

Tot slot de verdediging. Ook daar is het vrij krap op elke positie. De linksachter is NDiaye en dan een grote leegte. Idem centraal, waar we Vertonghen hebben en de 1e echte transfer Simic. Qua back-ups kunnen we kort zijn: die zijn er niet, tenzij we kijken naar de jeugdspelers zonder enige ervaring (we spelen ook Europees dit seizoen he...). Zelfs Leoni was centrale verdediger in de oefenwedstrijden. De volle 1,65m centraal in de verdediging, dat wil je toch echt niet.
Gelukkig is de rechtsachter toch nog dubbel bezet met Sardella en Patris. Al is de kans nog dat Sardella een goede aanbieding krijgt en alsnog weg is. 

En de keeper, dat wordt voorlopig Coosemans. Ja met een leuke noot kon ik niet eindigen helaas. De kern is verre van af en als we voor de titel willen spelen en toch Europees geen al te mal figuur willen slaan, zal er toch nog een 3 à 4 spelers bij moeten.

Fredberg weet wat doen, nu hij uit vakantie is.

#RSCAnderlecht , #rsca , #Anderlecht
Aanmelden

Kies je favoriet platform om mee aan te melden.

Bewaren van gegevens.

Enkel bij het meespelen met onze pronostiek of gebruik van de line-up tool, bewaren we je unieke id en weergavenaam om de koppeling te leggen.