Deze website gebruikt cookies, om te onthouden wie je bent terwijl je aangemeld bent. Door aan te melden op deze website bevestigt u de cookies te aanvaarden. Verder worden anonieme gegevens gebruikt om statistieken over deze site te verzamelen.

Halverwege de play-offs

Seizoen 2024-2025

Artikels

  1. Matig Anderlecht pakt drie punten.

    door

  2. Seizoen 24/25 is op gang getrapt!

    door

  3. Nieuw seizoen, maar met wie?

    door

Halverwege de play-offs

Door: op

Het keerpunt is ingezet, we zijn immers halfweg de play-offs. Waar de degradatiestrijd redelijk beslist lijkt, AA Gent in de play-off 2 ook vrij zeker lijkt van zijn winst, ligt in play-off 1 alles nog open. 

Anderlecht, Club Brugge en Union liggen op een zakdoek bij mekaar, waar 3 punten het maximale verschil bedraagt. Met nog rechtstreekse confrontaties, kan het dus nog alle kanten uit momenteel.

Wie staat er het best voor? Volgens Degryse Brugge, door hun spel. Maar Marc is niet de analist die we moeten geloven, hij wijzigt immers om de week van mening. Feit is dat RSCA alles in eigen handen heeft om de 35e titel te pakken. Gebeurt het? Dat blijft de open vraag natuurlijk.

Persoonlijk zie ik het somber in, vooral omdat we buitenshuis sowieso nooit in ons spel lijken te komen en de match telkens ondergaan. Op een diefje pakken we gelukkig nog redelijk wat punten telkens en een gelijkspel tegen Union of Brugge houdt hun alvast op afstand. Echter, ook tegen Cercle zagen we dat we, het 1e half uur, het spel onder gingen.

Augustinsson had vermoedelijk een geslaagd passing percentage van 5%, Dolberg liep weer vele kilometers, maar dan heb je geen spits om naartoe te spelen. En Stroeykens op de flank, dat werkt gewoon helemaal niet, beste Riemer.

Gelukkig kwam op dat halfuur de goal van Leoni. Hoe ze tot stand kwam, is moeilijk uit te leggen 😀, maar het gaf de nodige bevrijding. De mooie assist van Dolberg aan Dreyer zorgde voor gemoedsrust. Nuja, de passing van Augustinsson had er geen baat bij deze match, volgende keer beter. Want laten we toch maar proberen hem te houden, niet?

Maar in het spel zagen we, zeker voor de goals, vele mislukte passes, een gebrek aan het bijhouden van de bal en een Hazard of Yari geeft nog steeds iets wat een Amuzu niet lukt. 

Helaas viel ook Dreyer uit, al zou dat meevallen, en is Schmeichel uit voorzorg gewisseld. Hiep hiep hoera voor Coosemans btw 😉. 

Om de titel te pakken is 1 ding zeker: op Cercle moeten 3 punten gehaald worden. En hopen we dat Genk een beetje boos is en revanche neemt op Brugge. Zou Antwerp dan nog even leren hoe je een goal scoort en een puntje (of meer) halen bij Union, staan we er zeer goed voor. Die 5 punten voorsprong is eigenlijk nodig om de titel te kunnen halen vrees ik.

En anders... Dan zien we weer hoe het volgende week allemaal verloopt, want de play-offs blijven nu eenmaal onvoorspelbaar.

#RSCAnderlecht , #rsca , #Anderlecht
Aanmelden

Kies je favoriet platform om mee aan te melden.

Bewaren van gegevens.

Enkel bij het meespelen met onze pronostiek of gebruik van de line-up tool, bewaren we je unieke id en weergavenaam om de koppeling te leggen.