door

Door: op

Standard - Anderlecht meer intro is niet nodig om de beladenheid te schetsen.

Anderlecht begon wat behoudend en het was Standard dat de eerste goede mogelijkheid via Djenepo over trapte.

Dan was het aan Anderlecht dat, in de omschakeling, bij momenten zeer mooi voetbal liet zien en zich naar een 0-2 voorsprong schoot via de onvermijdelijke Dolberg en Dreyer. Even later werd de 0-3 afgekeurd. Of het een clear error was, na minuten de beelden te hebben bekeken, is wat anders.

Anderlecht dreigde net voor rust na een zalige aanval, maar Bodart redde knap op het schot van Hazard. 0-2 de ruststand en niets liet vermoeden wat er dan volgde.

De bezoekers kwamen zeer slap uit de kleedkamer en dit niet voor de eerste keer dit seizoen. Standard pakte uit met powervoetbal en Anderlecht ging alibi-verdedigen.

Meters ging men van hun man staan, duels werden amper aangegaan en dat de scheidsrechter de heren uit Luik nog wat ruimte voor interpretatie gaf hielp ook al niet. Hallo KBVB, een Luikse scheidsrechter, standard supporter nota bene, voor deze match?

Op tien minuten stond het niet 0-3 maar 3-2!! Gewoon onaanvaardbaar!

Centraal de bal wegkoppen. Dat lijken ze bij de miniemen toch reeds te leren, nietwaar Sardella? Debast waande zich dan weer op een graspleintje aan zee, waarbij enkel de strandsloefen nog ontbraken.

Aanvallend was er niemand die opstond en ons middenveld werd overlopen. Zo werd een zwarte pagina geschreven op 45 minuten in Luik. Verliezen kan gebeuren, de manier waarop is echter onaanvaardbaar.

Dit mag nooit meer gebeuren. Hopelijk was dit de laatste keiharde les van hoe je voetbal tegenwoordig moet benaderen, 100 minuten lang en geen vijftig minuten.

De zomer is voorbij dus voor strandvoetbal en amusement is geen plaats meer.