Eupen uit, altijd lastig zeker?

Door de blessures van Dolberg, Delaney en Amuzu moest Riemer schakelen.
Eindelijk met een tien of toch maar één op één vervangen?

Riemer verraste niet en verving één op één Diawara voor Delaney, Vázquez voor Dolberg en Dreyer voor Amuzu.

Verder moest Sardella plaats ruimen voor Patris na 2 wedstrijden waarin hij een cruciale fout maakte.

Anderlecht startte snedig en na amper 30 seconden kwam het al op voorsprong via Dreyer, na een snelle aanval via Leoni.

De bezoekers hadden overwicht en kregen nog uitgelezen kansen op een 2e treffer, via Rits en Vázquez, om de wedstrijd reeds te beslissen voor het halfuur, maar lieten dit na. Toch een groot werkpunt nog.

Gezien de Brusselaars het weigerden af te maken, kwam Eupen via Nuhu op gelijke hoogte, zowat uit het niets eigenlijk. De rust in met een 1-1.
Gaat Anderlecht gedreven uit de kleedkamer komen of de bal aan Eupen geven, dat was de vraag.

De bezoekers eisten wel de bal op en na een knappe individuele actie van Hazard kon Vasquez afwerken. De eerste voor Vázquez of toch een owngoal? Niemand die er wakker van lag want het stond wel degelijk 1-2.

Tussendoor kwam Eupen nog twee keer dreigen, maar Nuhu knalde onbegrijpelijk de grootste kans over.

Anderlecht kreeg ook in de tweede helft voldoende mogelijkheden, maar maakte het weer niet af.

Net voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Vázquez na mistasten in de Eupense verdediging alsnog de 1-3. Zo kwam Sporting met drie punten naar huis en een zucht van opluchting.

Voorlopig levert het ons een gedeeld leiderschap op met Gent en werd start niet gemist qua punten.

En neen Riemer zal waarschijnlijk nooit met een tien starten dat is nu wel duidelijk.