Deze website gebruikt cookies, om te onthouden wie je bent terwijl je aangemeld bent. Door aan te melden op deze website bevestigt u de cookies te aanvaarden. Verder worden anonieme gegevens gebruikt om statistieken over deze site te verzamelen.

Bibberen bij de hekkensluiter

Seizoen 2024-2025

Artikels

  1. Matig Anderlecht pakt drie punten.

    door

  2. Seizoen 24/25 is op gang getrapt!

    door

  3. Nieuw seizoen, maar met wie?

    door

Bibberen bij de hekkensluiter

Door: op

Op bezoek bij KV.Kortrijk kon Anderlecht een zaakje doen.

Het relaas is echter teleurstellend.

Met Dupé, want door de blessure van Schmeichel was dat de logica zelve. Anderlecht trad aan in nagenoeg dezelfde setting als op Genk.

Hazard en Schmeichel werden op het laatst van de mercato toegevoegd aan de op papier sterkste kern sinds jaren. Dus de excuses zijn helemaal op voor Brian Riemer.

Anderlecht had balbezit, daar was geen twijfel over, maar de creativiteit is soms bedroevend. Zelfs tegen de rode lantaarn is dit niet genoeg.

Hallo Brian! Durf keuzes maken en laat Hazard niet invallen maar starten.

Wie slachtofferen voor Hazard, dat is voor de trainer, maar een speler kaliber Hazard haal je om te spelen en vooral om het gebrek aan creativiteit te doorbreken.

Nu terug naar het balbezit. De bezoekers kregen de bal, maar buiten een schot op de lat van Amuzu was bijna niets dreigend.

Het was frappant om zien dat voorzetten van de flanken of te hoog, te laag of te kort waren voor Dolberg.

Rsca kwam op achterstand door een kinderlijke fout van Sardella. Gelukkig bracht Dolberg na een inviduele actie van Anderlecht snel langszij. Oef.

Na de rust was het dan aan Dupé om te blunderen en Kortrijk een reuzekans in geschenkverpakking aan te bieden. Avenatti knalde de bal richting doel maar De Bast vond het gepast om die met zijn arm uit doel te slagen. Rood, strafschop en 2-1 voor de thuisploeg.

Waarom Zeno? Zelfs 2-1 hoefde na 55 minuten geen ramp te zijn?

Anderlecht vocht wel maar dat leverde weinig op, tot diep in blessuretijd plots een bal voor de voeten van de ingevallen Dreyer viel en die er met heerlijk schot 2-2 van maakte.

Anderlecht ontsnapte aan een beschamende nederlaag maar vooral is het nu aan Riemer om keuzes te maken en Anderlecht dominant en met de nodige creativiteit te laten voetballen.

Enige pluspunt: we staan door het gelijkspel van Gent nog steeds mee aan de leiding. Maar met deze kwaliteit van spelers en kern moet er veel meer gebracht worden.

Actie Brian Riemer, alle excuses zijn op!

#RSCAnderlecht , #rsca , #Anderlecht
Aanmelden

Kies je favoriet platform om mee aan te melden.

Bewaren van gegevens.

Enkel bij het meespelen met onze pronostiek of gebruik van de line-up tool, bewaren we je unieke id en weergavenaam om de koppeling te leggen.